NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds hebben de speelfilm Shit Happens geselecteerd in het kader van het jaarlijkse samenwerkingsproject Telescoop.

Doel van dit samenwerkingsproject is onderscheidende en ambitieuze speelfilms van hoge cinematografische kwaliteit voor een breed publiek en met een culturele meerwaarde mogelijk te maken. De gezamenlijke investering is 1,8 miljoen euro per film.

Shit Happens
Regisseur: Anna van der Heide
Scenarist: Marnie Blok
Producent: Topkapi Films, Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld, Laurette Schillings, in coproductie met Menuetto Film, Hans Everaert
Omroep: BNNVARA
Distributeur: September Film
Logline: Alle gezinsleden van de familie Liefhebber moeten hun angsten, tekortkomingen en getroebleerde onderlinge relaties onder ogen zien, wanneer ze geconfronteerd worden met de keuze van hun autoritaire vader om zijn ziekte jarenlang voor hen te verzwijgen en zich verhouden tot zijn wens binnenkort een einde aan zijn leven te maken.

De commissie bestaande uit externe adviseurs van het Filmfonds en een vertegenwoordiger van de omroepen maakte de selectie. De afgelopen jaren werden in het kader van dit project onder andere Wiplala, Michiel de Ruyter, Publieke Werken, Storm, Redbad 754 A.D. en Bankier van het Verzet geselecteerd.

In september 2018 is de volgende indienronde voor Telescoop.

Bron: Nederlands Filmfonds

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook