Frans Weisz gaat de roman Siegfried van Harry Mulisch uit 2001 verfilmen.

De productie is in handen van Column Films en het scenario zal worden geschreven door Theodor Holman. Het is de tweede keer dat Weisz zich aan een boek van Mulisch waagt.

Frans Weisz heeft de smaak van boekverfilmingen te pakken. Deze dagen legt hij de laatste hand aan zijn verfilming van Het leven is vurrukkulluk, gebaseerd op de gelijknamige roman van Remco Campert uit 1961. Gisteren werd bekend dat de 79-jarige regisseur volgend jaar aan de slag gaat met Siegfried, een roman van Harry Mulisch waarin een Nederlandse schrijver een bezoek brengt aan Wenen en daar een nieuwe visie op Adolf Hitler ontwikkelt.

Het is de tweede maal dat Weisz een roman van Mulisch verfilmt. In 1995 verfilmde hij, met weinig commercieel succes, Hoogste tijd. Hoofdrolspeler Rijk de Gooyer kreeg een Gouden Kalf voor zijn vertolking van een oude acteur die nog een keer kan schitteren. Dat Kalf gooide hij overigens onderweg naar huis uit het raam van de taxi van het gelijknamige tv-programma.

De opnamen van Siegfried vinden volgend jaar plaats. Het scenario zal worden geschreven door Theodor Holman, die eerder de scripts van Medea en Interview van regisseur Theo van Gogh schreef. Over casting en distributie is nog niets bekend.

Het leven is vurrukkulluk, met in de hoofdrollen Géza Weisz, Reinout Scholten van Aschat en Romy Louise Lauwers, wordt op 25 januari 2018 uitgebracht door Just Film Distribution.

Bron: Holland Film Nieuws

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Zilveren Krulstaarten: Meld je script aan

In tegenstelling tot eerdere jaren moet je je scenario zélf aanmelden om in aanmerking te komen voor de ...

▶ Lees verder

 

All You Need Is Love is twaalfde Gouden Film dit jaar

All You Need Is Love heeft de Gouden Film-status behaald. De romantische komedie ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook