DPN en DDG organiseren op vrijdag 22 september een masterclass over internationaal coproduceren. De masterclass wordt gegeven door de vooraanstaande Deense producent Lise Lense-Møller.

Zij heeft meer dan 60 films, zowel documentaires, speelfilms als korte films gecoproduceerd. Haar filmproductiebedrijf Magic Hour Films richt zich op spraakmakende, auteur gedreven, creatieve documentaires en arthouse films van internationale potentie. Hiernaast is zij groepsleider van het Europese producenten netwerk EAVE. Aan de hand van een aantal cases uit haar eigen praktijk, zal zij de kansen en valkuilen van internationale coproductie en de financiering van documentaires behandelen.

Hierna volgt een paneldiscussie met regisseur Coco Schrijber en producent Zeppers Film. Gedrieën zullen zij in een informele setting ook vragen uit de zaal beantwoorden, zodat een gesprek ontstaat over de concrete mogelijkheden en obstakels voor Nederlandse producenten en regisseurs bij een internationale coproductie.

In de zaal zijn ook vertegenwoordigers van het Filmfonds, NPO Fonds, Creative Europe, NPO Sales en het IDFA aanwezig die vragen over internationaal coproductiebeleid kunnen beantwoorden. Aansluitend is er een borrel in de naast gelegen foyer.

Moderator:
Peter Jaeger
Peter Jaeger is professor aan de Filmacademie Wenen, jurylid voor het Vlaamse en Weense Film Fonds en lid van The Rough Cut Service. In 2016 begon hij met Jaeger Creative, een consultingsinitiatief met een focus op innovatieve distributie, marketing en financieringsoplossingen voor creatieve documentaires en series.

Panelleden:
De documentaire How to Meet a Mermaid van regisseur Coco Schrijber ging in 2016 op IDFA in première zowel in de Nederlandse als Internationale Competitie. Het is een productie van Zeppers Film in coproductie met België en Denemarken. (VPRO, Off World, DRK en House of Real, met steun van het Nederlands Filmfonds, Filmfonds Incentive, het Mediafonds, Vlaams Audiovisueel Fonds en Danish Film Institute).

Programma:
Datum:                  Vrijdag 22 september
Locatie                  Blauwe Zaal, Stadsschouwburg, Utrecht
Tijd:                       14.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur) tot 17.00 uur
Borrel:                   17:00 – 18:30 uur In de Esscher Foyer
Toegang:               gratis

Aanmelden voor de masterclass kan via secretariaat@documentaireproducenten.nl.

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook