Op vrijdag 22 september vindt in de Utrechtse Stadsschouwburg alweer de twintigste editie plaats van de Dag van het Scenario. Het doel van deze feestelijke bijeenkomst, samengesteld en georganiseerd door het Netwerk Scenarioschrijvers, is het vak scenarist onder de aandacht brengen en een publiek van schrijvers en andere dramaprofessionals te informeren en te inspireren.

Dit twintigjarige jubileum gaat zeker niet onopgemerkt voorbij, maar naast enkele feestelijke elementen blijft de formule ongewijzigd: bijzondere en spraakmakende gasten belichten vanuit hun unieke standpunt één thema om het publiek van scenarioschrijvers en andere professionals te informeren en te inspireren.

Dit jaar draait alles om de core business van schrijvers: het verhaal. Wat is de waarde van verhalen. Verschillende schrijvers vertellen over hun intenties en werkwijze, maar ook betrokken buitenstaanders uit, bijvoorbeeld, de wetenschap komen aan het woord. Daarnaast worden er korte films vertoond over het ontstaan van enkele opmerkelijke momenten uit Nederlands drama. Binnenkort wordt het definitieve programma bekend gemaakt.

De Dag van het Scenario is een onderdeel van het Nationale Filmconferentie, bedoeld voor scenarioschrijvers en andere film- en televisieprofessionals, zoals regisseurs, dramaturgen, producenten, acteurs, editors, medewerkers van fondsen- en omroepen etc. Dus: kom op verhaal bij het Netwerk Scenarioschrijvers.

Sprekers
* Tatjana Andersson, hoofd ontwikkeling bij het Zweeds productiehuis Palladium Fiction, ontvouwt haar ideeën over langlopende series: verhalen zonder houdbaarheidsdatum.
* Inez de Beaufort, hoogleraar Medische ethiek aan het Erasmus Medisch Centrum, gebruikt film en tv-fictie in haar wetenschappelijke praktijk.
* Filmjournalisten Dana Linssen en Jan Pieter Ekker over grensverleggende manieren van vertellen in recente Nederlandse films.
* Scenaristen Jan Harm Dekker en Robert Jan Overheem vertellen hoe ze een waargebeurd verhaal omvormden tot de bekroonde dramaserie DE ZAAK MENTEN.
* Scenaristen-regisseurs Sia Hermanides en Alieke van Saarloos vertellen over het ontstaan van hun pet project, de serie VOETBALMEISJES.

Verder muziek van Rosa Sanne en videobijdragen over sleutelmomenten uit hetNederlands drama van de afgelopen twintig jaar. Presentatie is in handen van DonDuyns en Jenny Mijnhijmer.

Bron: Netwerk Scenarioschrijvers/Auteursbond

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook