CineCrowd heeft bekend gemaakt welke drie experimentele films geselecteerd zijn voor Made in Amsterdam.

Binnen het financieringstraject werden Amsterdammers opgeroepen om het experiment aan te gaan en hun visuele grenzen te verleggen. De drie geselecteerde filmmakers ontvangen ieder € 4.000,- euro van het Amsterdams Fonds voor de Kunst onder de voorwaarde dat ze eenzelfde bedrag minimaal ophalen met crowdfunding. De films beleven midden 2018 hun première.

De geselecteerde projecten zijn SINT-HER-KLAAS van Reinilde Jonkhout, REVERIE van Dwight Fagbamilia en L’EAU FAUX van Serge Onnen.

Artistiek leider van CineCrowd Floris Parlevliet over de eerste editie van Made in Amsterdam: “We zijn zeer onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen. We hebben veel unieke concepten langs zien komen, wat het voor ons niet eenvoudig maakte om tot een selectie van 3 plannen te komen. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en is onze keuze gevallen op deze 3 interessante projecten. We kijken zeer uit naar het resultaat!”.

Made in Amsterdam
CineCrowd presenteerde deze zomer met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst de eerste editie van het label Made in Amsterdam. Onder dit label worden jaarlijks zes filmplannen van Amsterdamse filmmakers geselecteerd; drie in de categorie EXPERIMENT en drie in de categorie (startend) TALENT. Deze call zal vanaf november 2017 worden uitgezet.

Bron: CineCrowd

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Film Production Incentive geactualiseerd per 1 oktober 2017

De Netherlands Film Production Incentive wordt per 1 oktober 2017 geactualiseerd.

▶ Lees verder

 

InScience kondigt eerste filmtitels aan

De eerste titels van het Dutch International Science Film Festival zijn bekend!

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook