Op het Media Park is volgende week live te volgen wat er gebeurt tijdens IBC, de grote broadcast beurs in Amsterdam. In samenwerking met een aantal partners wordt er vanuit een mobiele studio op de beursvloer live radio gemaakt.

In het radioprogramma wordt live verslag gedaan van de beurs en komen mediaprofessionals aan het woord. New Business Radio is verantwoordelijk voor de programmering van de radioshow, waarin MediaMatters een deel van de startup-programmering op zich neemt. Ericsson verzorgt de radiofaciliteiten in de mobiele studio, die beschikbaar is gesteld door Eventrent. Verder is de mobiele studio een ontmoetingsplek voor de (Nederlandse) media-industrie. Deze dient als start- en eindpunt voor de begeleide tours die iMMovator op de IBC verzorgt.

Mark Achterberg (Media Park): “Door deze samenwerking tussen verschillende organisaties op het park kunnen we mediaprofessionals en startups een bijzonder podium bieden tijdens de IBC. Bovendien is het een snelle en effectieve manier om op elk uur van de dag volledig op de hoogte te zijn van wat er op de beursvloer gebeurt, helemaal van nu.”

Josbert van Rooijen (Ericsson): “Ericsson blij is deel te nemen aan deze samenwerking, omdat wij verbinden door onze media en connectiviteitsoplossingen. Wij laten hier tevens zien wat we op het gebied van radio en events te bieden hebben.”

Jaco Bal (New Business Radio): “We hebben veel zin om live verslag te mogen doen van ‘s werelds meest toonaangevend media event. We zenden dit lineair uit en stellen de content achteraf beschikbaar door middel van podcasts. En het mooie van internetradio is dat iedereen in de wereld mee kan luisteren, waar en wanneer zij willen. Passend voor zo’n internationale beurs als de IBC.”

In het radioprogramma van MediaMatters is veel aandacht voor het Startup Forum dat op zondag 17 september plaatsvindt op de IBC. Daar krijgen mediabedrijven en investeerders de gelegenheid om startups te ontmoeten. Bert Kok (MediaMatters): “Het is geweldig dat de IBC met het Startup Forum extra aandacht geeft aan startups in de media. Voor ons een goede aanleiding om over startups en innovatie door te praten in ons programma. We gaan zorgen voor een inspirerende programmering met de meest spraakmakende startups. Voor mediaprofessionals een mooie gelegenheid om zich te laten informeren over de parels die op de gigantische beursvloer van de IBC te vinden zijn.”

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: Mediapark Management/BM

 

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 

Reacties

1 DON CLOVIS schreef op 07-09-2017 om 12:02:

hello,
ja inderdaad heel goed initiatief, heel interessant
mvg
DON CLOVIS
Joyto Actions Films Ltd

Bericht bewerken.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Notulen Algemene Ledenvergadering 28 mei 2017

Hier zijn voor NBF-leden de notulen van de afgelopen Algemene Ledenvergadering van 28 mei 2018 te downloaden.

▶ Lees verder

 

Panasonic presenteert een preview van de 4K 60p PTZ remote camera tijdens InfoComm

Panasonic heeft de ontwikkeling van de AW-UE150 aangekondigd.

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook