Twee majoritaire en twee minoritaire Nederlandse bioscoopfilms ontvangen een bijdrage in de productiekosten van Eurimages.

De Nederlandse speelfilms Jade en The Beast In The Jungle ontvangen respectievelijk € 350.000 en € 329.000. De minoritaire Nederlandse coproducties Stupid Young Heart en Buñuel In The Labyrinth Of The Turtles krijgen respectievelijk € 320.000 en € 110.000. Dat is tijdens de laatste vergadering van het coproductiefonds Eurimages in Bratislava besloten.

Jade van Sacha Polak ontvangt € 350.000 van Eurimages. De Nederlandse producent is Viking Film (Marleen Slot), in coproductie met EMU films (UK), A Private View (België) en Savage Films (Ierland).

The Beast In The Jungle, een speelfilm van Clara van Gool ontvangt € 329.000 van Eurimages. De Nederlandse producent is KeyFilm (Hanneke Niens en Hans de Wolf), in coproductie met Amour Fou Luxembourg (Luxemburg).

De Nederlands minoritaire coproductie Stupid Young Hearts van scenarist Kirsikka Saari en regisseur Selma Vilhunen ontvangt een bijdrage van Eurimages van € 320.000 euro. De film is een coproductie met Finland en Zweden. De Nederlandse producent is Windmill Film (Annemiek van der Hell), in coproductie met Tuffi Films (Finland) en TMV AB (Zweden).

De Nederlands minoritaire coproductie Buñuel In The Labyrinth Of The Turtles van Salvador Simó Busom ontvangt  een bijdrage van € 110.000. De lange animatiefilm is een coproductie met Spanje. De Nederlandse producent is Submarine (Bruno Felix en Femke Wolting), in coproductie met Sygnatia S.L.(Spanje).

Alle geselecteerde producties ontvingen eerder al een bijdrage in de productiekosten van het Nederlands Filmfonds. Eurimages, het coproductiefonds van de Raad van Europa, werd in 1988 opgericht en bestaat uit 38 lidstaten. Het zet zich in voor coproductie, distributie en vertoning van de Europese film. Het Nederlands Filmfonds vertegenwoordigt Nederland in Eurimages. In maart dit jaar ontvingen twee Nederlandse minoritaire coproducties, The Miracle Of The Sargossa Sea en de documentaire Sakawa al € 295.000 Europese realiseringssteun van Eurimages.

Bron: Filmfonds

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook