Regisseur Jean van de Velde heeft met zijn film Bram Fischer zaterdag de publieksprijs gewonnen op het festival Movies That Matter.

Het festival met films over mensenrechten en misstanden tegen de menselijkheid vond afgelopen week plaats in Den Haag.

Bram Fischer
Bram Fischer gaat over het waargebeurde verhaal van een Zuid-Afrikaanse advocaat die in de jaren zestig de verdediging van een aantal kopstukken van het ANC op zich neemt. Er is het blanke regime veel aan gelegen de groep als voorbeeld te stellen en te veroordelen tot de doodstraf. Gaandeweg de zaak komt Fischer voor lastige morele dilemma’s te staan.

De hoofdrollen worden gespeeld door Peter Paul Muller, Antoinette Louw en Sello Motloung. Bram Fischer draait vanaf 13 april in de Nederlandse bioscopen.

The Citizen
De jongerenjury van Movies that Matter bekroonde de film The Citizen, over een Afrikaanse vluchteling die in Hongarije woont en daar graag staatsburger wil worden. “De film roept discussie op over een serieuze zaak en laat je vertwijfeld achter over het onmenselijke vluchtelingenbeleid”, aldus de jury.

Bron: Filmnieuws

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook