De jury van het Movies that Matter Festival-programma Students’ Choice selecteerde dit jaar vier in plaats van de gebruikelijke drie films, waarvan een screening per film op vertoon van een studenten- of CJP-pas gratis te zien is.

De jury bestaat dit jaar uit het recordaantal van 15 studenten van De Haagse Hogeschool en, nieuw dit jaar, ook van de Willem de Kooning Academie.

De juryleden verzorgen zelf inleidingen en Q&A’s bij de vertoningen van geselecteerde films. Dit zijn: de ontroerende speelfilm The Citizen over een Afrikaanse vluchteling die in Hongarije woont, Tamara over de eerste transgender politica in Venezuela, de Egyptische satirische documentaire Tickling Giants en de spannende rechtbankthriller The Verdict, waarin het publiek de afloop bepaalt.
De regisseurs van de geselecteerde films dingen mee naar de Students’ Choice Award, bestaande uit de Gouden Vlinder en een geldprijs, die op woensdag 29 maart tijdens de Award Ceremony wordt uitgereikt. Na de uitreiking van de award vertoont Movies that Matter de winnende film. Deze speciale avond is ook toegankelijk voor publiek.

Het jaarlijkse Movies that Matter Festival vindt plaats van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.

Let op: gratis kaartjes voor de vertoningen van de Students’ Choice films kunnen niet online worden besteld.

Meer informatie over het Movies That Matter Festival: www.moviesthatmatter.nl

Bron: Movies that Matter

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Stemmen Gouden Kalveren

Kom je in aanmerking om te stemmen voor de Gouden Kalf Competitie 2020? Vergeet niet dat je je voor 31 mei aan moet ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook