Verslag HDR Seminar
How High Dynamic Range will change your film workflow

Op dinsdag 22 november hebben we een seminar over High Dynamic Range georganiseerd in samenwerking met IDFA. De Nederlandse Filmacademie was zo gastvrij om het evenement te hosten.

In de bioscoopzaal hebben verschillende sprekers hun licht laten schijnen op het onderwerp HDR. Het publiek werd hoog ingeschat door de sprekers, want het tempo en de mate van technische informatie lag hoog!

Pieter Hornix trapte af met een praatje over de grote broadcasters en hoe zij met HDR omgaan. Philippe Vié van verhuurbedrijf Cam-a-lot nam het stokje over en legde ons de invloed van HDR uit, specifiek op het werkgebied van cameramensen.
Andres Adler van Fujifilm kwam speciaal uit Duitsland om ons over lenzen te vertellen. Want een goede camera is één ding, zonder goede lenzen ben je nergens.
Marcel Gonska van Spectracal, ook uit Duitsland, had het meest uitgebreide verhaal van de avond. Op een razend tempo nam hij de bezoeker mee in een uitleg over High Dynamic Range. Wat is HDR, hoe werkt het en wat kunnen we ermee? Zijn presentatie met verhelderende afbeeldingen kunnen wij op verzoek toesturen.
Hekkensluiter Ian Lowe van Dolby vertelde over de toekomst van HDR bij Dolby.

Vervolgens is het hele gezelschap verhuisd naar de studio waar een heuse HDR markt was opgebouwd. Fofic, Vocas, United, LG, Socrates, The Future Store, Panasonic, Fujifilm, Arri, Sony en Autodesk hebben allemaal hun apparatuur kunnen showen en uitleggen. Het was volle bak en een gezellige boel. Met een biertje in de hand heeft men zich kunnen laten bijpraten over de nieuwste snufjes en technieken binnen HDR.

Allen dank voor jullie komst!

Bekijk hier de foto’s

Met dank aan:

Bijlagen

  • Alle logo's HDR seminar - 2

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

‘Eurovisie Songfestival 2020 moet een visitekaartje worden van Nederlandse creativiteit en media-innovatie’

NPO, AVROTROS en NOS organiseren Eurovisie Songfestival 2020. Het festival is één ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook