Twee Nederlandse films krijgen Europese realiseringssteun van Eurimages. De majoritair Nederlandse speelfilm Dikkertje Dap en de minoritair Nederlandse speelfilm Daoud’s winter krijgen in totaal € 570.000. Dat is tijdens de laatste vergadering van het coproductiefonds Eurimages in Tallinn besloten na selectie uit 46 filmprojecten.

Dikkertje Dap van scenaristen Mirjam Oomkes en Laura Weeda en regisseur Barbara Bredero ontvangt € 330.000 van Eurimages. Nederlandse producent is Lemming Film. Het is een coproductie met A Private View (België) en Hamster Film (Duitsland).

Daoud’s winter van scenarist/regisseur Koutaiba Al-Janabi  ontvangt  € 240.000 van Eurimages. Nederlandse producent is OAK Motion Pictures. De film wordt gemaakt in coproductie met Orjouane Productions (Libanon), Alcatraz Films (Frankrijk), Kaiho Republic (Finland) en 42 Filme (Duitsland).

Alle geselecteerde producties ontvingen eerder al een toekenning van het Nederlands Filmfonds. Eurimages, het coproductiefonds van de Raad van Europa, werd in 1988 opgericht en bestaat uit 37 lidstaten. Het zet zich in voor coproductie, distributie en vertoning van de Europese film. De Raad komt vier keer per jaar bijeen en heeft sinds de oprichting meer dan 1700 lange speelfilm- en documentaire coproducties gesteund. Het Nederlands Filmfonds vertegenwoordigt Nederland in Eurimages.

In totaal heeft Nederland dit jaar steun van Eurimages gekregen voor acht filmproducties (inclusief zes minoritaire coproducties).

Bron: Filmfonds

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook