Vijfentwintig premières op InScience, Dutch International Science Film festival.

De tweede editie van InScience wordt op 2 november geopend met de Nederlandse première Realive van regisseur Mateo Gil. Van de meer dan vijftig films die op het festival vertoond worden, zijn er maar liefst vijfentwintig voor het eerst in Nederland te zien. Het complete programma staat vanaf nu online en de kaartverkoop is gestart.

Publieksopening Realive
Met de openingsfilm en Nederlandse première van Realive (2016) staat ‘eeuwig leven’ centraal tijdens de opening van InScience 2016. Regisseur Mateo Gil  is bekend als scriptschrijver van de internationale filmhits als Oscarwinnaar Mar Adentro i2004) en Abre Los Ojos (1997). Cambridge onderzoeker Aubrey de Grey licht tijdens de kick-off van InScience in een video-interview zijn onderzoek naar het eeuwige leven toe. De opening van InScience 2016 vindt plaats op woensdag 2 november om 20:15 uur in LUX Nijmegen.

Op het festival zijn meer dan vijftig films te zien, waaronder twee wereldpremières, vier Europese premières en negentien Nederlandse premières. Het competitieprogramma bestaat uit de 31 beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd verschenen zijn; zij dingen naar de NTR Audience Award. Alle films worden aangevuld met verdiepende gesprekken waarbij wetenschappers en filmmakers met het publiek in gesprek gaan.

Big Ideas
Tijdens InScience houden internationaal toonaangevende wetenschappers een lezing over hun vakgebied. Dit jaar zijn dat scheikundige Lee Cronin, biomedisch animator Drew Berry, filosoof James Garvey en psycholoog Renée Lertzman. Het programma Big ideas wordt georganiseerd in samenwerking met Radboud Reflects.

The Awards
De films maken kans op een award in drie categorieën. Naast de NTR Audience Award zijn dat de Student Jury Award en Youth Jury Award. De winnende films worden op zondag 6 november bekendgemaakt tijdens de gratis toegankelijke feestelijke Awardshow.

Slotfilm Arrival
Op zondagavond 6 november sluit het festival af met de Nederlandse première Arrival.  De film van regisseur Denis Villeneuve heeft een indrukwekkende sterrencast als Amy Adams, Jeremy Renner en Oscarwinnaar Forest Whitaker. Arrival draait vanaf 10 november in de Nederlandse bioscopen.

Tickets
De kaartverkoop is gestart en het programma staat online.  Tickets zijn verkrijgbaar via www.insciencefestival.nl of aan de kassa van LUX Nijmegen.

Bron: InScience

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Verslag NBF Netwerkborrel 15 april: Highlights NAB 2019

Afgelopen maandag vond de maandelijkse NBF netwerkborrel in De Kring weer plaats. Deze week stond de ...

▶ Lees verder

 

Bijzondere vertoning De stilte rond Christine M.

Op maandag 6 mei, 19.00 is er bij EYE een mooie voorstelling van Marleen Gorris' De stilte ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook