Vrijdag 10 juni heeft de jury in Beeld en Geluid in Hilversum de winnaars bekend gemaakt van de Lokale Omroep Awards 2016.

De Lokale Omroep Awards zijn de prijzen voor de beste publieke lokale omroepprogramma’s. OOG uit Groningen is Lokale Omroep van het Jaar.

De jury: ‘Bij OOG hoor en zie je Groningen. OOG is Groningen. OOG weet heel goed de doelgroepen uit Groningen bij de omroep te betrekken. Voor het bereiken van hun publiek maakt de omroep gebruik van verschillende kanalen die zij op de juiste manier inzetten. Ook is de omroep een kweekvijver voor talent. De jury vindt dit een van de belangrijkste taken van een lokale omroep. Het is daarnaast ook een enorme prestatie dat de omroep al die jaren bij de beste lokale omroepen van Nederland hoort.’

De overige winnaars van de Lokale Omroep Awards zijn:

– Radio: WOS Media: Het OchtendMagazine
– Televisie: Omroep Venlo: Amici in Musica
– Crossmediaal: TV Enschede FM: Special Wateroverlast
– Nieuws en Actualiteiten: RTV Purmerend: Inspraakavond Purmerend
– Presentatietalent Radio: Rob Janssen (Glow FM)
– Presentatietalent TV: Samantha Coleridge (Open Rotterdam)

De jury stond onder voorzitterschap van Toine van Peperstraten (FOX tv en SBS6 voetbal).

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 263 publieke lokale omroepen in Nederland.

Bron: OLON/Broadcast Magazine

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook