Op maandag 29 februari organiseerde de NBF een Electronic Viewfinder Shootout in De Kring tijdens de maandelijkse Netwerkborrel. Lees hieronder het verslag.

Guy Molin (o.a. cameraman/vice voorzitter NBF) introduceert de avond door een overzicht te geven van de verschillende viewfinders. Hij zet hierbij de specificaties (monitor, resolutie, software opties en prijs) alvast op een rijtje. Er is een opstelling gemaakt van de vijf viewfinders:

Alphatron EVF-035W-3G
Blackmagic URSA Viewfinder
Cineroid EVF4RVW met Retina Display
SmallHD Sidefinder 502
Zacuto Gratical HD

Deze viewfinders zijn allemaal verbonden met een Blackmagic Ursa Mini 4.6k en een Flanders monitor. De camera staat gericht op model Laurien Verstraten en achter haar zijn twee reference charts geplaatst. Ook is er achter Laurien een lichtbron geplaatst en daarnaast is er een BB&S Area 48 lamp op haar gericht.

Na een aantal vragen uit het publiek te hebben besproken, is het tijd voor de gasten om de viewfinders te testen. De cameramensen nemen uitgebreid de tijd om allerlei testjes te doen en hun favoriete viewfinder te vinden.

Na afloop van de tests wordt er nog nagepraat tijdens de borrel. De NBF kijkt terug op een geslaagde Netwerkborrel en we willen graag Socrates Digital Video en Alphatron Broadcast Electronics bedanken die deze shootout technisch mogelijk hebben gemaakt. Ook willen we graag model Laurien Verstraten bedanken voor haar medewerking.

De volgende Netwerkborrel vindt plaats op maandag 21 maart (een week eerder dan normaal i.v.m. Pasen). Tijdens deze borrel zal het korte film festival Go Short een exclusieve preview komen geven van de aanstaande editie. Hou onze site in de gaten om je gratis kaarten te bestellen! Graag tot dan!

Bron: NBF

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 

Reacties

1 Vincent schreef op 01-03-2016 om 16:14:

Het was een shootout, toch? Welke viewfinder is er als winnaar uitgekomen en waarom?

Bericht bewerken.

2 NBF schreef op 02-03-2016 om 10:19:

Hallo Vincent, de diverse cameramensen (commercial/speelfilm/docu/in bezit van verschillende camera’s) konden alle viewfinders zelf testen om zo hun persoonlijke favoriet te kiezen die het beste bij hun producties en camera(‘s) past! Groet NBF

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook