De bierbrouwers van het Amsterdamse Cinema Brewers zetten een nieuw filmfonds op. De bedoeling is dat voor elk verkocht biertje een bedrag wordt gestort in het fonds, zegt brouwer Finbarr Wilbrink.

Van elk verkocht biertje gaat 5 cent in het fonds. Het totale bedrag dat wordt opgehaald is het prijzengeld voor een van de filmmakers die een korte film instuurt voor het Leidse filmfestival. “Wij zijn zelf filmmakers die bier brouwen en we wilden de cirkel graag rondmaken door met het brouwen van bier weer films te kunnen financieren”, aldus Wilbrink.

Cinema Brewers werkt samen met het Leiden International Film Festival. De brouwerij hoopt in aanloop naar het festival, dat plaatsvindt van 28 oktober tot 6 november, zo’n vijfduizend euro op te halen. Als het nieuwe fonds een succes wordt, dan is het plan om vervolgens elke maand een filmmaker te ondersteunen.

In aanmerking komen films die zo’n vijfduizend euro kosten. De helft van dat bedrag kan worden aangevraagd bij het fonds.

Bron: Het Parool

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook