Beeld en Geluid ontvangt twee miljoenste bezoeker

Beeld en Geluid ontving in december de twee miljoenste bezoeker sinds zijn opening in december 2006. De familie Bergwerf uit Rozenburg is feestelijk onthaald door algemeen directeur Jan Müller, museummanager Ineke Middag en een grote groep juichende bezoekers en medewerkers van het museum.

“We zijn enorm trots op deze mijlpaal en gaan op naar de volgende 2.000.000 bezoekers. We bouwen de komende jaren verder aan een museum en ontmoetingsplek voor een breed en divers publiek, waar we de kracht van de media van nu, toen én straks presenteren en aan den lijve voelbaar maken.„ Ineke Middag, Museummanager Beeld en Geluid

Beeld en Geluid in Hilversum biedt inmiddels negen jaar een interactief museum dat steeds geactualiseerd wordt. In 2015 werd o.a. de Buurman en Buurman studio geopend en kreeg het museum met Art Rooijakkers, Herman van der Zandt, Nienke de la Rive Box en Martijn Krabbé nieuwe virtuele gidsen die de bezoekers rondleiden. Beeld en Geluid programmeert talloze activiteiten, zoals het Radio Festival tijdens deze kerstvakantie, waar bezoekers o.a. een workshop radio maken, een popquiz en het introspel kunnen doen met NPO Radio 2-dj’s Frank van ‘t Hof, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes.

Daarnaast presenteert Beeld en Geluid de tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio, waarin het museum bezoekers meeneemt naar het 3FM, Radio 3 of Hilversum 3 van hun jeugd.

Bron: Beeld en Geluid