Nederlands Filmfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds investeren € 48.000 in documentaireplannen OASE. Zes documentairemakers krijgen in de tweede ronde van OASE 2015 een bijdrage van € 8.000.

Neske Beks – A.L.
Pieter Fleury – Het Recept
Willemiek Kluijfhout – Mijn Vader en zijn Vriend Lewy Body
Vincent Monnikendam – Vesuvius
Masha Novikova – Ramzan
Kasper Verkaik – Maksym

Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds startten in 2013 met OASE, een vrijplaats voor documentaire regisseurs om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires met cinematografische kwaliteit. OASE heeft jaarlijks maximaal € 80.000 beschikbaar voor ervaren regisseurs die een plan willen uitwerken. In de eerste ronde van 2015 werden vier bijdragen toegekend.

Met OASE stimuleren het Filmfonds en het Cultuurfonds gezamenlijk de ontwikkeling van zogenoemde treatments – de verkorte versie van een script. Op basis hiervan kan de documentairemaker een producent benaderen voor de verdere ontwikkeling en mogelijke realisering van de documentaire. De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds komt uit een CultuurFonds op Naam, het Mady Saks Fonds dat werd ingesteld door de in 2006 overleden cineaste Mady Saks.

Aanvragen kunnen bij het Filmfonds worden ingediend. Voor de eerstvolgende ronde kan dit tot uiterlijk 12 april 2016. De aanvragen worden door beide fondsen beoordeeld.

Bron: Nederlands Filmfonds

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook