De vermaarde Amerikaanse filmeditor William Goldenberg is dit jaar de eregast op een masterclass van op het Nederlands Film Festival. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Cinema-Editors maandag bekendgemaakt. Op zaterdag 26 september zal Goldenberg aan de hand van fragmenten dieper ingaan op zijn werk in Hollywood.

Goldenberg werkte de afgelopen kwart eeuw aan meer dan dertig films, waaronder Zero Dark Thirty, The Imitation Game, Heat, twee Transformers-films en Argo. Voor die laatste ontving hij twee jaar geleden een Oscar. De bijeenkomst is toegankelijk voor filmprofessionals en belangstellenden.

De NCE organiseert deze masterclass dit jaar voor de vijfde keer. Kaarten zijn te bestellen via de website van de vakorganisatie. Het Nederlands Film Festival vindt in Utrecht plaats van 23 september tot en met 2 oktober.

Bron: FOK

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook