Op maandag 31 augustus is het weer tijd voor de eerste NBF netwerkborrel na de zomervakantie. Tijdens deze avond staat de wereld van visual effects centraal, specifiek gericht op de praktijk op de set en in de postproductie.

Ooit wel eens op een set gestaan en de opmerking gehoord: ‘dat doen we wel in post’, of ‘dat ‘deden we vorige keer ook zo’, dan wel: ‘poetsen we wel weg in de post’? Opmerkingen die de productie soms duizenden euro’s aan (extra) kosten opleveren.

Wanneer laat je een VFX supervisor of begeleider op de set komen? Waarom zijn sommige VFX shots zo duur en andere VFX shots zo makkelijk te doen en waarom wordt VFX zo ingewikkeld als er 3D animatie aan te pas komt?

VFX voor dummy’s, niet in boekvorm maar als presentatie van Kasper Oerlemans en Dennis Kleyn, twee vooraanstaande VFX supervisors in Nederland. Vorig jaar was er een speciale dag tijdens het filmfestival over VFX. Een van de hoogtepunten van die dag was een presentatie van Dennis en Kasper over een aantal basisprincipes wat betreft VFX.

Basiskennis, beter gezegd basis bewustzijn, die iedere cameraman/producent/productieleider/first-assistant/regisseur maar ook kleding en make-up in zijn/haar hoofd zou moeten hebben. Over markers/green screens/kabels en andere VFX zaken.

Kennis op te halen tijdens de NBF avond op 31 augustus aanstaande. We hopen dat we iedereen vol nieuwe energie weer terugzien in de Kring!

Dinnerdeal
Bezoekers van de NBF netwerkborrel kunnen gebruik maken van een speciale dinnerdeal. Er is keuze tussen een menu met één gang (€12,50) en twee gangen (€18,50), bij binnenkomst af te rekenen bij de bar. Het diner wordt om 18:30 geserveerd in het Kring-restaurant. Via Eventbrite kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal. Aanmeldingen dienen uiterlijk op vrjidag 28 augustus binnen te zijn.

Programma
18:00 – 18:30   inloopborrel in de bar van De Kring
18:30 – 19:45   gezamenlijk diner in het Kring-restaurant (optioneel)
19:45 – 20:00   inloop programma
20:00 – 21:30   programma in Club Up
21:30 – 23:00   borrelen in Club Up

Wat NBF netwerkborrel VFX op de set en in de postproductie
Wanneer Maandag 31 augustus
Waar De Kring, Kleine-Gartmanplantsoen 7-9 1-hoog, Amsterdam (Google Maps)
Voor wie Leden van de NBF, Kring-leden en alle film- en televisieprofessionals
Toegang Gratis

Aanmelden
Aanmelden voor de NBF netwerkborrel kan via Eventbrite. Geef bij aanmelding ook aan of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal (1 of 2 gangen). Voor vragen kun je terecht bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588.

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook