Filmproducent Bero Beyer (45) is per 1 augustus de nieuwe algemeen en artistiek directeur van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Dat maakte het festival woensdag bekend. Beyer is de opvolger van Rutger Wolfson, die de positie acht jaar vervulde.

Sinds 2013 is Beyer filmconsulent voor het Nederland Filmfonds en steunt hij regisseurs van arthouse-films en internationale coproducties bij de ontwikkeling, de financiering en de productie van hun speelfilms.

Beyer maakte als filmproducent naam met de speelfilm Atlantic, die vorig jaar tijdens het Toronto International Film Festival in première ging. Hoogtepunten uit Beyers carrière als filmproducent zijn de producties Rana’s Wedding (2002) en Paradise Now (2005), de eerste Palestijnse film die werd genomineerd voor een Oscar.

De 45e editie van het IFFR is van 27 januari tot en met 7 februari 2016.

Bron: nu.nl

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Nu bij Eye

Deze week bij EYE

▶ Lees verder

 

CinemAsia: lekker eten en films over lekker eten

CinemAsia Film Festival presenteert met OISHII Asia een nieuwe sectie tijdens deze 12de festival editie. OISHII ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook