Filmproducent Bero Beyer (45) is per 1 augustus de nieuwe algemeen en artistiek directeur van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Dat maakte het festival woensdag bekend. Beyer is de opvolger van Rutger Wolfson, die de positie acht jaar vervulde.

Sinds 2013 is Beyer filmconsulent voor het Nederland Filmfonds en steunt hij regisseurs van arthouse-films en internationale coproducties bij de ontwikkeling, de financiering en de productie van hun speelfilms.

Beyer maakte als filmproducent naam met de speelfilm Atlantic, die vorig jaar tijdens het Toronto International Film Festival in première ging. Hoogtepunten uit Beyers carrière als filmproducent zijn de producties Rana’s Wedding (2002) en Paradise Now (2005), de eerste Palestijnse film die werd genomineerd voor een Oscar.

De 45e editie van het IFFR is van 27 januari tot en met 7 februari 2016.

Bron: nu.nl

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Verslag NBF Netwerkborrel 15 april: Highlights NAB 2019

Afgelopen maandag vond de maandelijkse NBF netwerkborrel in De Kring weer plaats. Deze week stond de ...

▶ Lees verder

 

Rijkscultuurfondsen reageren gezamenlijk op stelseladvies Raad voor Cultuur

In een brief aan minister Van Engelshoven wijzen de zes rijkscultuurfondsen op de mogelijk verstrekkende consequenties ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook