Beeld en Geluid organiseert van 27 oktober tot 3 november een zogenaamde videosprint in het kader van de UNESCO World Day for Audiovisual Heritage. Doel is om het Nederlands audiovisueel erfgoed beter zichtbaar te maken op Wikipedia.

De dag voor audiovisueel erfgoed van UNESCO is een jaarlijks initiatief om aandacht te vragen voor het belang van het behoud van audiovisuele documenten: bijvoorbeeld film-, televisie- en radiomateriaal.

In het kader van deze dag voor audiovisueel erfgoed looft Beeld en Geluid een aantal prijzen uit onder de mensen die tussen 27 oktober en 3 november Wikipedia-artikelen verrijken met videomateriaal. Deelnemers aan de videosprint kunnen zich via deze projectpagina opgeven en op 27 oktober direct aan de slag. Ervaring met het bewerken van Wikipedia is niet nodig. Op de projectpagina staat een duidelijke uitleg en een instructievideo, waardoor iedereen kan deelnemen.

Met deze videosprint hoopt Beeld en Geluid audiovisueel erfgoed als bron van kennis ook binnen de vrije online encyclopedie Wikipedia op de kaart te zetten

Bron: Beeld en Geluid/Broadcast Magazine

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook