Producent Rinkel Film, maker van succesfilms als Van God los, Lucia de B. en Oorlogsgeheimen, heeft een bijzondere Europese subsidie binnengesleept.

Het gaat om een bijdrage van Creative Europe, een organisatie die namens de Europese Commissie opmerkelijke bijdragen aan de Europese cultuur beloont.

Rinkel Film wordt geprezen als een ‘uitdagende, internationaal georiënteerde productiemaatschappij met inventieve marketingstrategieën’. De financiële injectie, die maar een aantal maal per jaar wordt gegeven, zorgt ervoor dat Rinkel Film al aangekondigde titels als Een echte van Meegeren, over de beroemde meestervervalser, en het romantische drama Rafael eerder in productie kan nemen. Het is de bedoeling dat Een echte Van Meegeren, met in de hoofdrol Tygo Gernandt, nu in de zomer van 2015 al wordt opgenomen.

Rinkel Film ontving de bijzondere subsidie eerder al in 2004. Op dit moment is van de producent nog de film Oorlogsgeheimen in de bioscoop te zien. De verfilming van het boek van Jacques Vriens vertelt over de vriendschap van twee tienerjongens die tijdens de Tweede Wereldoorlog onder druk komt te staan als blijkt dat hun vaders in de strijd lijnrecht tegenover elkaar staan.

Bron: RTL

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook