Zes nieuwe films ondersteund

De speelfilms Bij Wij Eindig ik,  Kat en Muis, De Ontsnapping, Ventoux, Verdwijnen en de documentaire Sea of Men krijgen een realiseringsbijdrage van het Nederlands Filmfonds.

Bij Wij Eindig Ik, regie en scenario: Rene Eller, gebaseerd op het boek Wij van Elvis Peeters, productie: Habbekrats in coproductie met Miauw en Potemkino (België) krijgt een realiseringsbijdrage van € 400.000.
Logline: Tijdens een lome zomer experimenteert een groep rebelse pubers met emoties en sociale grenzen. In een vervallen schuurtje tussen Nederland en Vlaanderen begint hun zoektocht met onschuldige spelletjes. Als deze uiteindelijk leiden tot schokkende misdaden en exploitatie van zichzelf en van hun slachtoffers lijken ze de grenzen van de groep te hebben gevonden.

Kat en Muis, regie en scenario: Maartje Seyferth, productie: Moskito Film in coproductie met De Productie en Metaluna (Frankrijk) krijgt een realiseringsbijdrage van € 150.000.

Logline: Een geïsoleerde gemeenschap accepteert de waarheid niet omtrent de tragische dood van een kind. Door het gebeurde te verzwijgen voor de adolescente Belle gaan waarheid en verbeelding door elkaar lopen en is het onontkoombaar dat dit leidt tot nieuwe tragische gebeurtenissen. Kat en Muis is de tweede Lowbudget speelfilm die het Nederlands Filmfonds in 2013 ondersteunt, eerder ontving de horrorfilm De Poel een bijdrage.

De Ontsnapping, regie: Ineke Houtman, scenario: Mirjam Oomkes, Olga Ponjee (co-auteur) gebaseerd op het gelijknamige boek van Heleen van Royen, productie: J.W.P. Scholte Beheer in coproductie met Fu Works en Incredible Film, krijgt een realiseringsbijdrage van € 500.000.

Logline: Julia voelt niets meer. Ze verlaat haar gezin om te ontkomen aan de sleur van alle dag. Ze wil leven, liefde, seks en weer kunnen voelen. Tijdens haar zoektocht naar zichzelf komt ze er achter dat een geheim uit haar jeugd haar leven nog steeds bepaalt.

Ventoux, regie: Nicole van Kilsdonk, scenario: Nicole van Kilsdonk, co-scenaristen: Bert Wagendorp, Maarten Lebens, Paul Jan Nelissen, productie: KeyFilm, krijgt een realiseringsbijdrage van € 500.000.

Logline: Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de “spoken” uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Verdwijnen, regie: Boudewijn Koole, scenario: Jolein Laarman, co-scenarist: Boudewijn Koole, productie: Waterland Film, krijgt een realiseringsbijdrage van € 550.000.

Logline: Roos gaat naar het afgelegen huis van haar moeder om te vertellen dat ze ongeneeslijk ziek is. Hun oude strijd laait weer op en maakt dit onmogelijk. Een onvermijdelijke uitbarsting tussen de twee vrouwen is het gevolg. Die brengt een grote verandering teweeg.

De documentaire en minoritaire coproductie Sea of Men, regie: Manuel Munoz Rivas, productie: Azhar Media (ES) in coproductie met CTM Docs, krijgt een realiseringsbijdrage van 40.000.

Logline: In een Spaans natuurreservaat wonen vier oudere mannen in krakkemikkige cabins. Geheel overgeleverd aan dat wat de natuur te bieden heeft. Wanneer een filmploeg, op zoek naar de laatste sporen van de oude stad Tartessos deze mannen ontdekt, ontstaat er een interessante confrontatie tussen de jonge filmmakers en de oude mannen die zich hebben onttrokken aan de huidige maatschappij.

Bron: Nederlands Filmfonds