In het kader van Teledoc Campus, een nieuw samenwerkingsproject van NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds gericht op de ontwikkeling van nieuw documentaire talent, zijn de producties Bursalen, Paradijsvogels, Vallend en Scheid Ouders geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van € 60.000,-.

Bursalen van regisseur Wensley Francisco, productie: De Familie met de VARA.
Logline:  Elk jaar komen gemiddeld 700 Antilliaanse studenten, ook wel bursalen genoemd, uit veelal arme gezinnen in Nederland studeren. Eenmaal hier worden zij niet alleen geconfronteerd met het zware studentenleven maar moeten zij ook de strijd aangaan met zichzelf.

Paradijsvogels van regisseurs Anna van ’t Hek en Alette van Zwieten, productie: Selfmade Films voor Aardige Man met BNN.
Logline: Robbie Baauw neemt je mee in de contrastrijke wereld van de Paradijsvogels. Een wereld waarin homo’s acceptatie zoeken in het hetero uitgaansleven van Amsterdam. De hoofdpersonen zijn net zo gemakkelijk zichzelf als ze extravagant gekleed in de club staan als bij hun moeder aan de stamppot.

Vallend van regisseur Jef Monté, productie: NEWTON film met de EO.
Logline: Een knappe adolescente wil haar eigen leven kunnen inrichten en op eigen benen staan, maar door een kortsluiting in de hersenen wordt haar hele leven overhoop gehaald.

Scheid Ouders van regisseur Laura Hermanides, productie: Unami Media met de NCRV.
Logline: Helden zijn helden omdat ze een last dragen die groter is dan zijzelf. Deze film gaat over een jongere, een held in spe, die geconfronteerd wordt met de scheiding van zijn ouders. De rollen draaien om: het kind wordt de volwassene en komt tot de realisering dat je alleen op jezelf kunt vertrouwen. Op bitterzoete wijze wordt de volwassenheid gedwongen veroverd.

De documentaire Badmeesters (regie: Judith de Leeuw, productie: Trueworks voor VPRO) werd al eerder geselecteerd voor realisering. De film is al gedraaid en momenteel in postproductie. De documentaires zullen in 2014 op Nederland 3 worden uitgezonden.

Op 7 januari 2014 kunnen er weer nieuwe plannen voor Teledoc Campus worden aangeleverd. Houd de websites van CoBO en Filmfonds in de gaten.

Bron: Filmfonds

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook