De speelfilm GONE BACK van Ernest Meholli met actrices Hanna Verboom en Karin Jessica Jansen heeft dit weekend de Publieksprijs gewonnen op het International Film Festival in Kosovo.

GONE BACK beleefde op het festival in Pristina zijn nationale première.

GONE BACK van de jonge regisseur Ernest Meholli is een psychologisch drama over een deserteur die terugkeert naar huis in Kosovo. Hij verwacht dat hij zijn oude leven weer op kan pakken, maar hij komt er achter dat hij dood is verklaard en dat alles is veranderd.Hij probeert echter toch wanhopig om weer met zijn geliefde Anna (Hanna Verboom) in contact te komen.

Het is nog niet bekend wanneer de Nederlandse première van GONE BACK plaatsvindt.

Regisseur Ernest Meholli werd geboren in 1980 in Kosovo. Na de oorlog van Kosovo in 1999 verhuisde Meholli naar Nederland. In 2005 werd hij toegelaten aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam, waar hij in 2009 afstudeerde. Daarna werkte Meholli vier jaar aan zijn debuut.

Gone Back is niet de eerste Engelstalige film van Hanna Verboom. Eerder was zij ook te zien in de thriller Drifter van regisseur Roel Reiné, Deuce Bigalow II en het drama Me & Mr Jones, over de verdwijning van Natalee Holloway.

Actrice Karin Jessica Jansen studeerde in 2006 af aan de Toneelacademie in Maastricht en speelde vier jaar bij theatergezelschap Het Filiaal. Binnenkort is zij te zien in de speelfilm Hemel op aarde van Pieter Kuijpers en in de musical Soldaat van Oranje.

Meer informatie: www.ernestmeholli.com

Bron: NU.nl

 

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Labyrinth Ethiek – 28 juni

Beeld en Geluid organiseert op vrijdag 28 juni de tweede aflevering in de debatreeks voor mediamakers, deze editie draait ...

▶ Lees verder

 

Festival van de kortste nacht

De kortste nacht vier je op 21 en 22 juni in Arnhem. Samen met Focus Filmtheater en Gelders ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook