De DDG organiseert in samenwerking met de NBF, NSC en NCE op maandag 13 mei in EYE een  speciale avond met Kristoffer Nyholm, een van de regisseurs van de beroemde Deense TV-serie The Killing.

Aan de hand van fragmenten uit The Killing en ander -heel recent- werk van Nyholm praat filmmaker Peter Delpeut met hem over de ontwikkeling en de totstandkoming van televisiedrama in het algemeen en The Killing in het bijzonder.

De avond belooft een kijkje in de keuken van het filmen te worden: zo krijgen we ruwe opnames te zien direct vanuit de set. Maar ook horen we hoe het is om met verschillende regisseurs samen aan een serie te werken en zal het gaan over de rol van producenten en schrijvers alsmede de opkomst van een nieuwe generatie Deense producenten die een plan hadden en een visie. Dit was, samen met het beleid van het Deense filmfonds en de Deense televisie om in te zetten op kwaliteit, de grondslag van het uitzonderlijke succes van The Killing. Wat kunnen we daar in Nederland van leren.

Mis deze kans niet om meer te weten te komen over deze bijzondere regisseur en dit bijzondere project The Killing. Ben je lid en wil je erbij zijn? Laat het ons weten via nbf@nbf.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, dus vol is vol.

Plaats: EYE Film Instituut, cinema 2
Datum: maandag 13 mei 2013
Tijd: 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)

Meer informatie? Neem contact op met het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588.

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Stemmen Gouden Kalveren

Kom je in aanmerking om te stemmen voor de Gouden Kalf Competitie 2020? Vergeet niet dat je je voor 31 mei aan moet ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook