Het Netwerk Scenarioschijvers en de DDG organiseren, in samenwerking met de NBF en ACT, op maandag 22 april een besloten vertoning van de film App, geregisseerd door Bobby Boermans en geschreven door Robert A. Jansen. App is de eerste speelfilm met een second screen applicatie.

Na afloop van de film zullen de regisseur en acteur Robert de Hoog in gesprek gaan over de ontwikkeling en de totstandkoming van deze bijzondere film.

APP gaat over de bescheiden en intelligente 21 jarige psychologie studente Anna Rijnders die, na een dramatisch verkeersongeval waarbij haar jongere broer gedeeltelijk verlamd is geraakt, helemaal op gaat in haar eigen virtuele wereld. Ze is verslaafd aan app’s, social media en haar smartphone. Anna is bevriend met de spontane en sexy studente Sophie, die een relatie heeft met de jonge, aantrekkelijke Daan.

Na een wild feest, waar ze zich weinig van kan herinneren, ontdekt Anna dat die nacht door een onbekende een mysterieuze APP op haar smartphone is geïnstalleerd, die IRIS heet en antwoord heeft op alle vragen. Tot haar verwondering weet de slimme en handige APP niet alleen antwoord op wetenschappelijke en historische vragen, maar ook op vragen die betrekking hebben op haar persoonlijke leven en dat van vrienden. Als ze via de scherpzinnige APP cryptische teksten en codes ontvangt, die samenhangen met de plotselinge en raadselachtige dood van mensen uit haar omgeving, dringt langzaam maar zeker het besef door dat IRIS meer is dan een handige APP…

Ben je NBF-lid? Mis deze kans niet om meer te weten te komen over dit bijzondere project en van de makers zelf te horen hoe er gewerkt is bij de totstandkoming! Wil je erbij zijn? Laat het ons weten uiterlijk donderdag 18 april via nbf@nbf.nl. Let op: het aantal plaatsen is beperkt!

Plaats: Pathé Tuschinski, Reguliersbreestraat 26-34, Amsterdam – zaal 5
Datum: maandag 22 april 2013
Tijd: 21.00 uur (inloop 20.40 uur)

Met dank aan het Nederlands Filmfonds.

Deze filmavond is onderdeel van een reeks voorpremières met nagesprek die het Netwerk Scenarioschrijvers en de DDG organiseren in samenwerking met de NBF en de beroepsorganisaties van cameramensen, editors en acteurs.

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Stemmen Gouden Kalveren

Kom je in aanmerking om te stemmen voor de Gouden Kalf Competitie 2020? Vergeet niet dat je je voor 31 mei aan moet ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook