De Nederlandse film Achtste-Groepers Huilen Niet van regisseur Dennis Bots blijft wereldwijd prijzen in de wacht slepen. Dit keer is de familiefilm verkozen tot favoriete speelfilm door de kinderjury van het vooraanstaande International Children’s Film Festival in Bengaluru, India. Het kreeg hierom de Award For Child Juror’s Choice.

Ook in Brazilië mochten de filmmakers een prijs in ontvangst nemen. De film won met grote meerderheid van stemmen de Gryphon Award Best Film in de categorie 13+ op het Giffoni Sao Paulo Film Festival. Eerder won het al andere internationale prijzen en in Nederland won het een Gouden Kalf voor de Publieksprijs tijdens het Nederlands Film Festival.

Ook in het thuisland kan de film de prijzenkast blijven aanvullen. Het is in maar liefst drie categorieën geselecteerd voor de Rembrandt Awards 2013. Op www.rembrandts.nl kunnen de fans hun stem achterlaten.

In Achtste-Groepers Huilen Niet zit de stoere Akkie in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Citotoets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar.

Bron: Filmtotaal

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt er ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Ischa Meijer of Bert Haanstra bij als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Auteurscontractenrecht stap verder

Een Kamermeerderheid van VVD, PvdA, SP, D66 en PVV heeft bij de behandeling van het wetsvoorstel Auteurscontractenrecht het kabinet opgeroepen snel te komen ...

▶ Lees verder

 

Nederlandse Emmy-winnaars op bezoek bij Shortcutz Amsterdam

De Nederlandse Emmy-winnaars Steven Wouterlood en Joram Willink zullen op dinsdag 10 maart 20.00 uur te ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook