De DDG, Netwerk Scenarioschrijvers zullen samen met de NBF het komende jaar een reeks voorpremières met nagesprek organiseren voor hun leden. De serie filmavonden voor professionals gaat van start met de voorvertoning van MILO op maandag 10 september.

Het Netwerk Scenarioschijvers, de DDG en de NBF organiseren op maandag 10 september een speciale voorvertoning van MILO, geschreven door Roel en Berend Boorsma en Heather Imani en geregisseerd door Roel en Berend Boorsma.
Na afloop van de film zullen Roel en Berend Boorsma én editor Marc Bechtold in gesprek gaan over de ontwikkeling en de totstandkoming van de film met deze keer speciale aandacht voor scenario, regie en montage.

Het speelfilmdebuut van Roel en Berend Boorsma ontving op het Giffoni Filmfestival in Italië een speciale prijs voor originaliteit en creativiteit in storytelling en zal vanaf november te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

MILO (10) lijdt aan een zeldzame genetische afwijking, maar is zich hier niet van bewust. Hij wordt onder strikte controle gehouden door zijn neurotische ouders: die zijn genante afwijking koste wat het kost voor hemzelf en de buitenwereld verborgen houden. Een mislukte kidnapping, een bijzondere vriendschap en een gewelddadige confrontatie, dwingen Milo en zijn ouders om de imperfecties in hun levens te omarmen.

De productie van MILO is in handen van Fu Works en de Ierse producent Samson Films, in coproductie met A Private View uit België.

Mis deze kans niet om collega filmmakers het hemd van het lijf te vragen!

Ben je lid van de NBF en wil je erbij zijn? Laat het weten door uiterlijk woensdag 5 september een mail te sturen naar nbf@nbf.nl o.v.v. ‘MILO’. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, de aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Leden ontvangen morgen ook nog een persoonlijke uitnodiging in hun mail.

Plaats: EYE, IJpromenade 1, Amsterdam
Datum: maandag 10 september 2012
Tijd: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)

Met dank aan het Nederlands Filmfonds.

Deze filmavond is onderdeel van een reeks voorpremières met nagesprek die het Netwerk Scenarioschrijvers en de DDG organiseren in samenwerking met de NBF en de beroepsorganisaties van cameramensen, editors en acteurs.

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Stemmen Gouden Kalveren

Kom je in aanmerking om te stemmen voor de Gouden Kalf Competitie 2020? Vergeet niet dat je je voor 31 mei aan moet ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook