Het Hubert Bals Fonds (HBF) is samen met CineMart onderdeel van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Het 42e IFFR zal plaatsvinden van 23 januari t/m 3 februari 2013.

Het Hubert Bals Fonds is opgericht om opmerkelijke speelfilms en creatieve doucumentaires uit ontwikkelingslanden een stap dichter bij realisatie te brengen. Het fonds kijkt goed naar de financiële aspecten van het project, maar de beslissende factoren zijn vooral de kwaliteit van de content en de artistieke waarde. Sinds de oprichting van het fonds in 1989 hebben honderden projecten van onafhankelijke filmmakers uit Afrika, Azië, Latijns Amerika, het Midden-Oosten en delen van Oost-Europa steun ontvangen. Ongeveer 80% van deze projecten zijn gerealiseerd of in productie. Ieder jaar vertoont het Film Festival Rotterdam de gerealiseerde films.

Twee keer per jaar kan er bij het fonds een aanvraag worden gedaan voor steun. De eerstvolgende deadline is 1 augustus 2012. Het is van belang dat de filmmaker leeft en werkt in een ontwikkelingsland zoals genoemd in de DAC-List.

Klik hier voor meer informatie.

Het Hubert Bals Fonds ontvangt steun van het MEDIA Mundus Programma.

Bron: MEDIA Desk Nederland

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Notulen Algemene Ledenvergadering 28 mei 2017

Hier zijn voor NBF-leden de notulen van de afgelopen Algemene Ledenvergadering van 28 mei 2018 te downloaden.

▶ Lees verder

 

Panasonic presenteert een preview van de 4K 60p PTZ remote camera tijdens InfoComm

Panasonic heeft de ontwikkeling van de AW-UE150 aangekondigd.

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook