Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid heeft na vijf jaar besloten te stoppen met de organisatie van de Beeld en Geluid Awards.

Deze televisievakprijzen (door vakgenoten aan vakgenoten toegekend), werden in zeven categorieën uitgereikt. Jaarlijks werd ook de oeuvreprijs uitgereikt, deze zal vanaf nu on het jaar worden uitgereikt. Afgelopen jaar ging deze naar programmamaakster Ireen van Ditshuyzen.

Met stijgende kosten, teruglopende sponsorinkomsten, kreeg het Instituut al steeds moelijker de financiering rond. Algemeen directeur Jan Müller: “In deze tijd van bezuinigingen zagen wij ons genoodzaakt onze prioriteiten bij onze kerntaken te houden. Het organiseren van zo’n groot event als de Beeld en Geluid Awards maakt daar helaas geen deel meer van uit.”

Müller: “Wel blijven wij om het jaar de Beeld en Geluid Oeuvreprijs uitreiken, omdat wij het van belang vinden dat er een televisiemaker voor zijn of haar werk gelauwerd wordt door collega’s uit het vak.” Müller hoopt dat er een andere organisatie zal opstaan om de vakprijs voort te zetten. “Wij zullen onze medewerking daar met alle plezier aan verlenen,” aldus Jan Müller.

Bron: Beeld en Geluid

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook