Filmliefhebbers kennen Café Vertigo wel. Gelegen in het Vondelparkpaviljoen zou het café samen met het Filmmuseum vertrekken. Dat hoeft echter niet meteen, zo heeft de Amsterdamse rechter bepaald.

In een kort geding, aangespannen door hoofdhuurder Het Filmmuseum (nu EYE), heeft de rechter besloten dat het café  tegen de sluiting in beroep kan gaan. Deze procedure kan zeker wel een jaar gaan duren, zo gaf de rechter aan beide partijen aan. EYE eiste het vertrek van Vertigo, per 2 januari, omdat het als hoofdhuurder het pand leeg op moet leveren. Ronald van den Noord, exploitant van Vertigo, denkt echter dat het paviljoen nog enkele tijd zal leegstaan en vindt het daarom onzin dat Vertigo zijn deuren zou moeten sluiten.

Het café bereidt nu cassatie voor bij de Hoge Raad, omdat de nabije toekomst te onzeker is om zo makkelijk met de rechten en belangen van Vertigo om te gaan. Aldus Van den Noord en zijn advocaat.

Bijenkorf

Na het vertrek van Het Filmmuseum, en uiteindelijk ook Vertigo, zal het paviljoen waarschijnlijk een grote renovatie ondergaan. De AVRO zal daarna het gebouw betrekken om er een “soort media-bijenkorf van te maken”. Dit besloot de omroep nadat het met Het Parool en RTV Noord-Holland de stadszender AT5 heeft gered. De AVRO heeft nog geen contract met het stadsdeel over het paviljoen.

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook