De jonge producent Edwin Goldman ontvangt een geldbedrag van 10.000 Euro voor de ontwikkeling van nieuwe projecten van veelbelovende regisseurs en scenaristen, die net zoals hijzelf, deze week afgestudeerd zijn aan de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA) te Amsterdam.  Het bedrag is beschikbaar gesteld door producent Petra Goedings van Phanta Vision.

De prijs vormt de vliegende start van Goldmans productiebedrijf Goldman Film onder de vlag van het Phanta Vision Producer Label. Goedings ziet in Edwin Goldman bij uitstek een cultureel ondernemer. Investering in zijn talent is volgens haar het antwoord op de komende ontwikkelingen in de filmsector.

Edwin Goldman is o.a. de creative producer van de eindexamendocumentaire Als ik jou niet had van Anne-Marieke Graafmans, die afgelopen dinsdag niet alleen de VPRO Documentaireprijs voor de meest veelbelovende eindexamendocumentaire maar ook de publieksprijs won. Het Parool schreef  “Beste documentaire, ontroerend.” NRC Handelsblad: “Onderhoudend, ontroerend, subtiel.” Trouw: “Prachtige documentaire met klasse.” De Volkskrant: “Een knap in balans gehouden, opbeurende én dieptreurige film.”

Het Phanta Vision Producer Label werd in 2009 opgericht met als doel jonge producenten een sterke basis te bieden om zich te ontwikkelen als creatief producent en ondernemer. Keren Cogan was de eerste producent die haar eigen bedrijf startte. De samenwerking met Phanta Vision is reeds succesvol gebleken. Cogan kon direct aan de slag met de filmmakers waarmee zij afstudeerde aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Dit leverde de Nederlandse inzending voor de Oscars op in de categorie korte film. Ook heeft zij steun gekregen van het Filmfonds voor de ontwikkeling van haar eerste speelfilm met regisseur Peter Hoogendoorn, met wie zij afstudeerde.

Goedings ziet vele kansen in de samenwerking met jonge producenten als Cogan en Goldman: “Als ervaren producent is het geweldig om samen te werken met een nieuwe generatie filmmakers. De combinatie van ervaring en vrij denken levert een enorme dynamiek op. Door als groep producenten samen te werken creëren we meer continuïteit en een groter blikveld.”

Ook Goldman is optimistisch over zijn toekomst als filmproducent: “Wat de politiek probeert af te dwingen op het gebied van cultureel ondernemerschap, is al jaren lang de gewoonste zaak in de filmsector. Het ‘Producer Label’ is hier een uitstekend voorbeeld van. Met de kans die ik geboden krijg door Phanta Vision, zie ik vele mogelijkheden om films te gaan en blijven maken in de toekomst.”

Bron: persbericht MVSP

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Verslag NBF Netwerkborrel 15 april: Highlights NAB 2019

Afgelopen maandag vond de maandelijkse NBF netwerkborrel in De Kring weer plaats. Deze week stond de ...

▶ Lees verder

 

Dutch Academy For Film breidt uit met filmmakers met TV-credits en Industry-leden

De Dutch Academy For Film heeft de voorwaarden om lid te kunnen ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook